ירושלים לא למכירה!!!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכל צוות האתר. זה לא סוד שירושלים שלנו נמצאת בסכנה של חלוקה או נתינת שטחים ממנה.. לערבים. רציתי לשאול אם יש בכוחינו לשנות את רוע הגזרה הזאת בתפילות ואם יש תפילה שאפשר לומר בשביל להגן על ירושלים עיר הקודש שלנו. תודה לכם על כל מה שאתם עושים למען היתחזקות העם! אתם עושים אחלה עבודה ורק חזק ואמץ

תשובה

שלום וברכה

כל גזירה רעה אפשר לבטל בתשובה, תפילה וצדקה, כמו שהאריכו הנביאים. תוכל להתפלל תפילת החיד"א: יהי רצון מלפניך השם אלוהינו ואלהי אבותינו שיכבשו רחמיך את כעסך ויגולו רחמיך על מדותיך ויתמתקו הדינין, ותבטל מעלינו ומעל כל ישראל היושבים בעיר הקודש בירושלים ובכל ארצינו הקדושה, כל גזירות קשות ורעות, ותקרע רוע גזר דיננו ותגזור עלינו גזרות טובות, ותכניע ותשפיל את כל אויבינו מבקשי רעתינו, תפול עליהם אימתה ופחד בגדול זרועך ידמו כאבן, ותתן בלב המלכיות והשרים והיועצים עצה נכונה לישוב עיר הקודש ירושלים ולכל ארצינו הקדושה, ולטובת ישראל, ותשקוט הארץ, [ואחינו היושבים בנגב בעיר שדרות ושכנותיה ינצלו מכל צרה וצוקה ותשמרם ותנצרם מחץ וקשת, מחרב ושריפה ומפולת],

ותצילנו ממלחמה וממצור ומשבי וביזה, ומכל הפסד ומכל פחד, ולא ישמע שוד ושבר בארצינו הקדושה, יקום אֱלֹהִים יָפוצו אוֹיְבָיו וְיָנוסו מְשַׂנְאָיו מִפניו, ומאוצר מתנת חינם תחון עלינו, [ובכח מזמורי תהילים שקרינו לפניך וסודותיהם תרחם עלינו] ותצילנו מכל רע, ומכל פחד ומכל הפסד, ותפר עצת אויבינו וקלקל מחשבתם, ולא תעשינה ידיהם תושיה, אויבינו ילבשו בושת ועלינו תרחם, אל מלא רחמים עשה למען רחמיך, [ובזכות דוד המלך עליו השלום שאמר מזמורים אלו לפניך תצילנו מכל צרה] ונהיה מיושבים ושקטים ושאננים לעבודתיך. בהצלחה - מנשה ישראל