שו"ת פורים

קניית מגילת אסתר

  • י"ד טבת התשפ"א

שאלה

אני מאוד רוצה לקנות לי מגילה כשרה על קלף
אני רוצה לדעת אם יש עניין או סגולה מיוחדת או שאפשר להסתפק בספרון?

אני ממוצא תימני שמתפלל בבית כנסת תימני

העניין הוא וההתלבטות אם לקנות מגילה נוסח ספרדי או כמו התימנים על קלף גוויל
אם זה מהדר את המצווה?

האם יש שוני בין ספרדי לתימני?
במגילה..

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי עדיף לך לקנות מגילה תימנית מהודרת.

ראוי לכתחילה לכל אחד שיש לו אפשרות כלכלית שתהיה לו מגילה מהודרת כשרה למרות שלא קוראים בעצמך אלא שומעים מהחזן. כי לפעמים עקב הרעש לא שומעים כל מילה ואז ראוי להשלים את הקריאה בעצמך מתוך מגילה כשרה ולא מתוך ספרון שזה רק בדיעבד.