אמונה

סוגיות בתלמוד בנושאים כמו פיזיקה אסטרונומיה וכו

  • י"ג טבת התשפ"א

שאלה

הבן שלי (מתקרב לבר מצווה) מתעניין מאוד בפיזיקה, אסטרונומיה ואלגברה. אני מצידי רוצה מאוד לקרב אותו לאט לאט לאהוב ללמוד גמרא. סוגיות בתלמוד.
אני יודע שיש מספר סוגיות בתלמוד שבהם חכמי הגמרא עוסקים בנושאים הנ"ל (פיזיקה אסטרונומיה, אלגברה וכו) והרעיון שלי הוא שאם נשב בייחד ונלמד את אותן סוגיות בגמרא שעוסקות או עושות שימוש בנושאים אלה על הדרך, נרוויח 2 ציפורים במכה אחת: .. גם ילמד תורה שבעל פה, גם יצטיין בכך, וגם יגלה את הידע העצום שהיו לחכמי הגמרא בנושאים אלה כבר אז.

אשמח אם כבוד הרבנים יוכלו לתת לנו הפניה, למקומות בהם התנאים והאמוראים עוסקים בסוגיות אלה בתלמוד..

בתודה מראש

אייל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ממליץ על ההרצאה "מתמטיקה ביהדות":

https://www.hidabroot.org/video/55710

חפש את הספר "ספר דין וחשבון" מאת הרב שמעון כהן, ובו הסבר וסיכום סוגיות רבות בש"ס על מתמטיקה וגאומטריה. מומלץ לקנותו לבן עבור בר המצווה. מזל טוב!

בברכה,

דניאל בלס