חברה והשקפה

איך נולדים ענקים?

  • י"ב טבת התשפ"א

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב!
כשאני וחבר טוב שלי עסקנו בענקים שמתוארים בתנ״ך, הוא שאל אותי ׳איך הם נולדים?׳

וחשבתי לשאול את הרב (:

איך הם באמת נולדים?
האם הם נולדים מאישה רגילה ופשוט נעשים גדולים עד גובה של 3 מטרים בערך?

או שזה ׳זן׳ של בני אדם?
(ואיך בכלל נוצרו ענקים??? הרי כל בני האדם הגיעו מאדם הראשון, אז הענקים בתנ״ך הם מוטציות?)

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

זה היה זן של בני אדם.

לפי המבואר בחז"ל מדובר באנשים שנולדו על ידי מלאכים שהפכו לבני אדם הם הנפילים הם הענקים.
ועל פי הפשט היו אלו בני הדור השני שלאחר בריאת האדם, אשר היו גדולים מאוד, יותר מהדורות הבאים אשר באו אחריהם.
ועל כן היה בכוחם לקחת נשים בכח מכל אשר בחרו, מהם יצאו הענקים.