אמונה

מה הסיבה שלא מוצאים עצמות של נפילים שחיו כאן בארץ?

  • כ"ז סיון התשע"ח

שאלה

השבת קראנו על הנפילים ונראה לי תמוה שעצמות דינוזאורים וממוטות מתקופות קדומות יותר כן מצאו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

באופן טבעי, כל גופה מתפוררת, טורפים קטנים וגדולים אוכלים את בשרה, מיקרואורגניזמים מעכלים אותה, וגם העצמות מתפוררות תוך עשרות שנים.

מאובנים נוצרים רק לעתים נדירות מאוד, במהלך אסון, כאשר גופה נקלעת בבוץ תובעני, ואבנית מחליפה את החלל שמותיר שלדה. מאחר שהיו מיליוני דינוזאורים בכל רחבי העולם, ומינים רבים מהם, הגיוני שאלפים מהם יתאבנו באסונות כמו המבול. ואכן בכל העולם נמצאו כאלפיים מאובני דינוזאורים לערך.

הענקים לעומת זאת חיו רק באזור המזרח התיכון, והיו מעטים ונדירים עד מאוד אפילו בתקופתם: "המה הגיבורים אשר מעולם אנשי השם" (בראשית ו, ד). ספק אם היו אפילו מאה מהם, כך שלא אמורים להשאיר אחריהם זכר ושריד במותם.

מה גם שבני אדם הם אינטליגנטיים, ובעת שיטפון וכדו' נוהגים לטפס למקומות גבוהים ולחפש מחסה, מה שעוד יותר מקטין את האפשרות שיתאבנו.

עם זאת, בקרב התרבויות השונות נמצאו תבליטים וסיפורים המציגים עדויות עתיקות על היכרותם עם ענקים.

בברכה,

דניאל בלס