זוגיות

האם מותר לי להתפלל על שידוך עם בחור מסוים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בחורה בת 24 וכמו הרבה בגילי רווקות אני מוטרדת מעניין השידוכים, ב"ה אני מרגישה שאני עושה השתדלות אך יש ענין שמטריד אותי במיוחד. יש בחור מסוים שמוצא חן בעיני, אני מכירה אותו מילדות הוא גר בקרבתי ולעיתים אני נתקלת בו.. יש בי הרגשה חזקה שיכול להיות שהוא הזיווג שלי (וממה שאני קצת יודעת עליו אנחנו די מתאימים). אני יודעת שכשמתפללים על זיווג אסור לכוון על מישהו מסוים, אני גם מפחדת מסגירת המזל או משהו כזה. באיזו דרך עלי לפעול כדי שלא אפספס אולי תפילה מסוימת האם עלי לפעול בכלל או לחכות אני מוטרדת ומקווה שתשובה מהרב תאיר לי את הנושא. תודה רבה לרבנים ולצוות הידברות על האתר המקסים.

תשובה

שלום וברכה

מותר להתפלל, על כך ולהוסיף בתפילה שה` הטוב בעיניו יעשה. ובוודאי כדי שתעשי השתדלות לכך לבדוק אם הוא מוכן להיפגש איתך דרך מכר משותף וכדו` שימליץ לו עלייך ויפגישך איתו.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי