חברה והשקפה

ארס בציפורני החתול, הזאב והאריה

  • ט"ז כסלו התשפ"א

שאלה

שלום רב,
קראתי על טענה על פיה יש כביכול טעות בכתבי היהדות, הבנתי שנטען שיש ארס בציפורני החתול, הזאב והאריה אשר יכול להמית רק כאשר הציפורניים מחוברות לגוף, דבר שהתברר כלא נכון בימינו.
אשמח להסבר משום שהדבר ערער את אמונתי...
תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

זהו שקר שהמציאו המסיתים, אשר סילפו את מילות הגמרא.

בחיפוש בש"ס של המילה "זיהריה" (-ארס בלשון התלמוד), מתברר שהמילה "ארס" אינה מצויה כלל בתנ"ך, ומשמעותה בתלמוד שונה לחלוטין מהמשמעות שאנו מייחסים לה היום. בגמרא נאמר (במסכת עבודה זרה, דף לא, ב): "אמר שמואל כל השרצים יש להן ארס, של נחש ממית, של שרצים אינו ממית!". מסיבה זו יכל רש"י לבאר שגם לבצלים יש "ארס" וכתב (במסכת פסחים, דף קטו, ב) "ארס שבחזרת, שהשרף שבחזרת יש בו ארס כדרך הבצלים", כי ארס פירושו אפילו חריפות בלבד ללא סכנה כלל.

ארס בציפורניים, פירושו, זיהום. ואכן אצל בעלי החיים הטורפים, יש שאריות של בשר רקוב בציפורניים, המעביר מחלות זיהומיות קטלניות.

ראה תשובות לשקרים אלה במאמרו של הרב יעקב סגל שליט"א:

www.haemet.net/downloads/books/know_the_truth.doc

אני כאן בכל שאלה שתהיה לך.

בברכה,
דניאל בלס