האם מותר לראות סרטים בקולנוע ובכלל סרטים בדי.וי.וי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום קוראים לי סמדר. אני ב`ה מתחזקת ומנסה להפסיק לראות סרטים. יש בנאדם מסויים שאני מנסה להסביר לו למה אסור לראות סרטים (הוא גם בדת) אבל משום מה הוא טוען שהוא חושב שאין בזה שום איסור ואני מסבירה לו שיש בזה חוסר צניעות וכו` ושזה חודר לנשמה וכו`.. אמרתי לו ללכת לישאול רב ושהוא ישמע מהרב בעצמו שאסור לראות סרטים. השאלה שלי היא האם באמת יש איסור חמור על לראות סרטים או שיש רבנים שעלולים להקל בדבר אני מאוד מקווה שלא... ואם באמת זה אסור האם תוכלו בבקשה לפרט לי למה כדי שאני יוכל להסביר לו יותר טוב.. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ראיית סרטי זימה והדומים להם אסורים בהחלט משום גירוי היצר הרע על עצמו. והמגרה יצר הרע בעצמו לא יכול אח"כ להצטדק על חטאיו בטענת אונס. גם ראיית סרטים נקיים בקולנוע, מעורב בהרבה תמונות לא צנועות, ומלבד כך הדבר אסור משום מושב ליצים, דהיינו כל מקום שמיוחד להעברת הזמן ללא כל תועלת אסורה ההליכה איליו וכמבואר בגמ` בע"ז.

זאת מלבד היישבה המעורבת בזמן שחוק וקלות ראש אסורה גם כן. כל רב ירא שמים לא יתיר ליהודי ירא שמים ללכת למקומות הרעים הנ"ל.

בברכה - בנימין שמואלי