שבת

האם אשתי יכולה לשתות מכוס הקידוש במקומי?

  • י"ב כסלו התשפ"א

שאלה

שלום לכבוד הרב,
הנני סובל ממחלת מעי דלקתית, כעת במצב אקוטי וניזון מתזונה יעודית שהומלצה לי רפואית על מנת לצאת מהמצב האקוטי ולשיקום המעי.
הנני נשוי. לגבי קידוש בשבת - כעת לא מומלץ לי לשתות יין או מיץ ענבים מפוסטר. האם אני יכול בקידוש לברך על הכוס, להרטיב את השפתיים ושאשתי תשתה?
במידה ולא, מה מומלץ לעשות במקרים כאלה ועל מנת לקדש את השבת למרות הצמצום התזונתי בו אני מצוי בתקופה זו עקב המצב הרפואי?

בתודה והערכה רבה

תשובה

שבוע טוב,

עדיף שאשתך תעשה קידוש ותוציא אותך ידי חובה. ואם משום מה אין אפשרות כזאת, תוכל להקל לתת לה לשתות במקומך (ואתה לא צריך להרטיב את השפתיים).

מקורות: ראה שלחן ערוך (סימן רעא סעיף יד) ומשנה ברורה שם.

רפואה שלמה,

הלל מאירס