שבת

מקרר

  • י"ג כסלו התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם אפשר לפתוח את המקרר בשבת כשהוא במצב "המתן" כלומר שהטמפרטורה הנוכחית קרה מספיק והמנוע/מדחס אינו נכנס לפעולה. אם נפתחת הדלת במצב כזה הוא עלול להתחיל לקרר תוך זמן קצר, האם זה אומר שגרמתי לפעולה חשמלית אפילו אם היא לא מידית? האם יש לפתוח אותו אך ורק אם הוא המנוע /מדחס בפעולה ?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

במקררים הישנים מותר מעיקר הדין. המקררים כיום יש לברר בכל מקרר לגופו אצל המכון הטכנולוגי להלכה טלפון02-642-4880

בהצלחה,