שבת

סושי בשבת

  • ז' כסלו התשפ"א

שאלה

ראיתי בשאלות של ח אלול תשעח שאחד שאל האם מותר לעשות סושי בשבת והרב שמואלי ענה שמותר אולם ראיתי אוסרים אני מביא את השלשון רציתי לדעת מה האמת תודה
לצורך הכנת הסושי ממלאים את האצות ים (או הדג) באורז מבושל ודוחפים את האורז בחוזקה כדי שידבק, ולאחר מכן מגלגלים אותו ומהדקים אותו היטב שיהיה האורז מחובר חזק בתוך הדג, ולאחר מכן פורסים אותו לפרוסות ומעמידים אותם על גבי מגש בשכיבה. ובעשיית הצורה הזו של האורז בתוך האצות ים יש איסור בונה כפי שכתב המגן אברהם סי' ש"מ ס"ק י"ז שכל המקבץ חלקים ועושה מהם צורה יש בזה משום איסור מגבן, ולא גרע ממה שאסר הקיצור שולחן ערוך סי' פ' סעיף כ"ה לעשות צורות מסלט ביצים בשבת כיון שמדבק את החתיכות ועושה מהם צורה, ובסושי הצורה חזקה ויציבה הרבה יותר מסלט ביצים, ויכולה להחזיק זמן רב בלא שתתפרק, ולכן יש בזה משום מגבן.

תשובה

שלום וברכה

ראיתי את דבריו ועיינתי שוב ועדיין נראה לי שמעיקר הדין מותר.