חגים ומועדי השנה

אדם שאוכל בבית אחד וישן בבית אחר, היכן ידליק נרות שבת ונרות חנוכה?

  • ו' כסלו התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,

אדם שאוכל בבית אחד וישן בבית אחר, היכן ידליק נרות שבת ונרות חנוכה?

אני מעוניין בבקשה בתשובה לפי הפוסקים האשכנזים.

תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

לבני אשכנז עדיף להדליק נרות שבת במקום האכילה (ראה שו"ת תשובות והנהגות חלק ב' סימן קנד).

לגבי נרות חנוכה לבני אשכנז, אם יש לו שתי דירות, אחת שאוכל שם בקביעות ואחת לשינה, ידליק במקום האכילה.

ואם יש לו דירה קבועה לאכילה ושינה, ובדרך אקראי נזדמן לו לישן במקום אחר, לכל הדעות צריך להדליק בביתו הקבוע ולא במקום שישן.

ואם יש לו דירה קבועה לאכילה ושינה, ובדרך אקראי נזדמן לו לאכול במקום אחר, לכל הדעות מדליק בביתו הקבוע, אף כי עתה אינו אוכל שם. אמנם זה דווקא אם בדעתו לחזור לביתו הקבוע לישן שם, אבל אם נשאר לישן במקום שאכל שם דרך אקראי, מדליק שם, ואינו מחויב לחזור לביתו הקבוע כדי להדליק (ראה פסקי תשובות סימן תרעז אות ד).

בברכה,

הלל מאירס