שבת

מצווה הבאה בעבירה

  • ה' כסלו התשפ"א

שאלה

ראיתי פסק של מישהו לגבי שאלה שבעל תשובה שאל אותו לגבי זה שהוא ואחיו החילוני נפגשים ביום שישי עד ליל שבת ובליל שבת אחיו נוסע בשבת חזרה לביתו שלו ויש בזה משום מצוה הבאה בעבירה ולכן הרב ייעץ לו שידחה את המפגש הזה עם אחיו החילוני לאחד מימיי השבוע אבל לאחר שקראתי משל מבעל התניא או מהבעש"ט יש עוד צד למטבע צד להקיל שבשביל שאולי יהודי יחזור בתשובה היינו אחיו החילוני במקרה הזה אין להתחשב באיסורים הלכתיים כלל וכלל כי אחיו חולה וגוסס ובוודאי שהמלך השם מוכן שייקחו את היהלום העיקרי בכתר שלו שמפאר כתרו ויכתשו אותו ויטחנו אותו ויבזו את התורה שלו בשביל להציל את בנו ולכן מצד אחד יש פה גרימת לחילול שבת של אחיו אבל מצד שני אם יש אחוז אחד שאחיו יושפע ממנו לטובה אז לפי בעל התניא זה יוצא שמותר וזה חובה שהרי השם מוכן שיחללו שבת יבזו את ההלכה בשביל שיהודי רחוק ישוב בתשובה השם מוכן שייבזו את התורה ויעברו על איסור בשביל להציל את בנו מה כבוד הרב אומר?

תשובה

שלום וברכה

חילול שבת זה סם המוות ממש.

בכל זאת יש מפוסקי דורינו שהורו שאפשר להתעלם מחילול שבת כאשר האחר חוזר בשבת לביתו ובתנאי שיש סיכוי להתחזקות ובתנאי שלא מדברים על ענין השבת בפירוש.

בברכה,

בנימן שמואלי