נשים

מה ניתן לעשות בהריון כדי שיצא הילד צדיק בע"ה?

  • כ"ח חשון התשפ"א

שאלה

שלום, רציתי לשאול על מה ניתן לעשות בהריון כדי שיצא הילד צדיק בע"ה. שאלה נוספת - אני בתחילת ההריון ורציתי לשאול האם כבר העובר (עוד אין לו 40 יום) שומע אותי ומרגיש את מה שאני רואה וחושבת? תודה

תשובה

שלום רב,

1. מובא בספר מעבר יבק (מאמר שפתי צדק פרק ה) שראוי לאשה שתיזהר בימי עיבורה שלא ללכת וגם לא להסתכל במקום עבירה, וכל שכן שתשמור עצה מכל טינוף חטא, יען כי העובר במעיה צופה ומביט ויודע הרבה.

וכיוצא בזה כתב בספר שבט מוסר (פרק כד) שיש לאשה להיזהר בפרט בימי עיבורה שלא תיכנס במקומות של טומאה ובמקומות שיש שם ריח רע, לפי שהולד נוצר כפי ראות עיניה. אלא תשב בימי עיבורה במקומות קדושה וטהרה בבתי כנסיות ומדרשות, ותתמיד לראות תלמידי חכמים חסידים ואנשי מעשה. ותשמע דבר תורה שהדברים נכנסים באזנה ומתקדש הולד בקרבה.

ומטעם זה יש נשים שנוהגות לטבול במקווה בחודש התשיעי להריונן בלי ברכה, כי הוא סגולה לילד להינצל מכל ראיות לא נכונות שראתה אימו בימי עיבורה (יעויין בספר נטעי גבריאל הלכות נדה חלק ג' פרק נו סעיף יט שהביא סגולה זו מספר זכירה וספר סגולות ישראל, ושכן נתפשט בכמה קהילות, ושכן המנהג בעיר הקודש טבריה, ולעומת זאת הביא מספר בנה ביתך בשם האדמו"ר מסאטמר זצ"ל, ומהאדמו"ר מליובאוויטש זצ"ל בספר שערי הלכה ומנהג, שלא הייתה להם קבלה על מנהג זה).

2. לא ידוע.

בשעה טובה,

הלל מאירס