נשים

ברכות השחר לנשים ומסירת בגדים

  • כ"א חשון התשפ"א

שאלה

בס"ד

שלום לרב!
ברצוני לשאול מס' שאלות:
1. ב"ה אני אמא לילדים קטנים.. וכאשר אני קמה בבוקר אני לא מברכת על נטילת ידיים ואשר יצר..
אלא לאחר בערך שעה או שעתיים מאז שקמתי (הולכת לשירותים שוב) ואז אני אומרת ברכות השחר בשלמות.
האם זה בסדר?
או שעלי לברך מיד בבוקר עם הנטילה?!?

אשמח ממש לדעת מה עלי לעשות.

2. אני הוצאתי בגדים מהארון שלי שלא בשימוש.
בגדים אלו לא ניתן ללבוש ללא חולצת בסיס..
האם מותר לי להניח אותם בשקית ליד הפח השכונתי. או שבכך אני מכשילה את מי שלא הולכת בצניעות?

תודה רבה לכם על התשובות

תשובה

שלום רב,

1. יש לברך על נטילת ידיים מיד אחרי הנטילה (משנה ברורה סימן ד סק"ב), וגם אשר יצר לכתחילה יש לברך מיד אחרי שמתפנים, ואין לדחות הברכה, ולעניין מי שלא בירך מייד עד מתי יכול לברך – ראי https://www.hidabroot.org/question/201475

2. כל בגד לא צנוע, שכפי הנראה יעשה בו שימוש לא צנוע, אין לתרום ולהעביר הלאה, אולם אם יש צד שילבשו את הבגד באופן צנוע - מותר, וכמו שכתב כיוצא בזה בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן סז).

בברכה,

הלל מאירס