האם מותר לשאול באגרות קודש?

  • י"א חשון התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
הבנתי שיש כרכים של הרבי מליובאוויטש שנקראים: "אגרות קודש" בהם שואלים שאלה בכל תחום בחיים ומקבלים תשובה
רציתי לדעת האם מותר לי לשאול שאלה ויתנו לי תשובה באגרות קודש?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה,

מצד ההלכה מותר.

מקורות: בדומה למה שכתב החיד"א בברכי יוסף יורה דעה (סימן קעט אות ו) בשם המהריק"ש, דלכולי עלמא מותר לפתוח בתורה לראות פסוק העולה כי היא חיינו וכפי שמצינו ביאשיה שעשה מעשה על שמצא ס"ת גלול באותו פסוק, וכן עמא דבר, והביא עוד שכן מצא בקונטרס כתיבת יד להרב מהר"ר אליהו הכהן ז"ל בעל שבט מוסר. יעו"ש עוד בדבריו.

וכן ע"ע להחיד"א בשו"ת חיים שאל חלק ב' (סימן לח אות מא) שמותר לפתוח בתורה לראות הפסוק העולה, והכי חזינן לרבנן קשישאי שבצר להם היו פותחים הספר לראות הפסוק הראשון כמו גורל. ומ"ש הרמב"ם והובא בראש ס' מעשה רוקח שאין לפתוח חומש על דרך גורלות, זהו כשמחזר על הפתחים לעשות גורל לנשים ולאנשים כדרך הגוים. ע"ש. והובא בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק חושן משפט סימן ד אות ו). וכן נהג המהרש"ם כמו שהובא בספר המהרש"ם - הפוסק האחרון (עמוד 6).

בברכה,

הלל מאירס