שבת

מותר לשים אטמי אוזניים בשבת?

  • י"ח תשרי התשפ"א

שאלה

חג שמח, רציתי לשאול, האם מותר לשים בשבת אטמי אוזניים, לישון איתם? תודה רבה מראש

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר להשתמש באטמי אוזניים בשבת, גם אם הם עשויים משעווה וכדומה, ואפילו שמורחים אותם לכל שטח נקב האוזן, אין בכך משום איסור ממרח ולא משום תיקון כלי. ויש מחמירים לא להשתמש באטמים שיש בהם תוספת שעווה מפני שחוששים משום איסור ממרח, ומתירים רק כאלה שעשויים מחומר פלאסטי שאין בהם שום תוספת של שעווה.

מקורות: ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק יד סעיף מה).

בברכה,

הלל מאירס