שבת

מה ההגדרה של דיבורי חול בשבת?

  • ג' תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
קיבלתי על עצמי להתחזק בעניין של דיבורי חול בשבת, אבל אני מבינה שאני לא יודעת מה זה בדיוק אומר, האם מותר לדבר על מתכונים? לשתף את הבעל משהו מצחיק על הילדים? לשתף חברה במה שאני מרגישה?
אודה לתשובתך,
גמר חתימה טובה,
טובה.

תשובה

שלום רב,

עיקר האיסור הוא שלא לדבר בשבת בדברים שאסור לעשות בשבת, ואפילו אם הוא רק איסור דרבנן, ולכן אסור לומר מחר אני רוצה לקנות מוצר פלוני (שלחן ערוך סימן שז סעיף א, ומשנה ברורה סק"א), ואסור לדבר בענייני נסיעה במכונית, כתיבת מכתב או כל מלאכה אחרת שאת רוצה לעשות אחרי שבת (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק כט סעיף סא), אולם שאר דיבורים על דברים שאין איסור לעשות בשבת, מותרים, אלא שאסור להרבות בהם (שלחן ערוך שם). וכן אסור לדבר בשבת בדברים שגורמים לצער (משנה ברורה סק"ג).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס