חברה והשקפה

מה יקרה ביום הדין הגדול?

  • כ"ה אלול התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב אני לאחרונה ראיתי שבאתר של חבד יש מאמר על יום הדין הגדול וקראתי שיום הדין לא יחול כלל על ישראל ויחול רק על אומות העולם ורשום שם שיום הדין הגדול יהיה לאומות העולם בלבד. הנה הקישור למאמר: https://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1466&CategoryID=204

ועכשיו לשאלותי:

1.כבוד הרב האם מה שכתוב באתר של חבד זה באמת נכון והדין יחול רק על אומות העולם בלבד.

2.כבוד הרב אני בא ממשפחה חילונית/מסורתית אנחנו לא שומרים שבת אבל אנחנו מנסים לשמור כמה שאפשר על הדת אבל עדיין למרות הכל אני מאוד מפחד מיום הדין הגדול אני כל הזמן דואג ומפחד שה' יתנקם בי ובמשפחתי אפילו שזה לא כל כך הגיוני כי ה' הוא רחום וחנון אבל אני עדיין כל הזמן מפחד וחושב על זה. אז האם אתה יכול לעזור לי להרגע כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

1. בפסוק מפורש שלפני יום הדין הגדול והנורא אליהו הנביא יבוא להשיב את כל עם ישראל בתשובה וכמבואר בדברי הרמב"ם שכבר מובטחין ישראל שלסוף הגלות ישובו כולם בתשובה ולכן הדין יהיה רק לאומות העולם. אף שברור שאין להשוות בין מי שישוב בתשובה ברגע האחרון ובין מי שכבר שב בתשובה לפני כן.

2. מבואר בספרים שכאשר האדם מתחיל ללכת בדרך ה' ומתחזק בצעדים נכונים כפי יכלתו, הקב"ה מחשיב אותו כאילו כבר הגיע לשלימות מאחר וכוונתו היא להגיע לשלימות והאדם עשה כל מה שביכלתו כדי להתקדם אף שדרכו לא הושלמה הרי הוא כבר כצדיק גמור.

כמובן שאין הדברים אמורים כאשר האדם לא מעוניין להתקדם, מדובר כאשר האדם מתקדם ומתחזק כפי יכלתו לפי מצבו.

בברכה שנזכה כולנו לתשובה שלימה,