חברה והשקפה

האם יש להקב"ה רגשות??

  • י' אב התש"פ

שאלה

תמיד חשבתי שלה' יש רגשות ולזה גם לדעתי יש הוכחות כמו למשל בי'ג מידות של רחמים שאנו אומרים בסליחות אנו אומרים שלהקב"ה יש י'ג מידות של רחמים כמו שהוא רחום אף אנחנו נהיה רחמנים ....וכשאני עושה מצווה ה' שמח ואם עברה ח"ו ה' עצוב וכו'
לאחרונה שמעתי שאין לה' רגשות במקום רגשות הקשר בין האדם לבוראו היא כאילו אור, כשאדם עושה מעשה טוב האור מתחזק וכן להיפך...זה מפריע לי לחשוב כך כי אם כן למה שאני ארצה להתפלל לאור מה אכפת לי עם זה אור חזק או לא.
אבקש שיבארו לי את הענין .
תודה רבה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לא יודע בדיוק מה שמעת.

למעשה הבורא בעצמו הוא בתפיסתינו ולמעלה מהשגתינו ואין לנו שמץ של הבנה במהותו. אולם בורא עולם ברא מידות שבהם הוא מנהל את העולם וכאשר אנחנו אומרים ה' רחום וחנון אנו אכן מדברים אל ה' ומבקשים שבורא עולם הבלתי נתפס ישתמש במידת הרחום והחנון שהוא ברא וינהג את עולמו ואותנו במידות אלו.