חגים ומועדי השנה

כביסה במוצאי תשעה באב שחל ביום חמישי

  • ז' אב התש"פ

שאלה

שלום, רציתי לשאול מה עושים השבוע הזה עם כביסה לכבוד שבת כשאנחנו בתוך תשעת הימים וביום שישי עד חצות היום אסור לעשות כביסה. האם מותר לכבס לכבוד שבת בתשעת הימים? אם אפשר תשובה לפי מנהג האשכנזים. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

בשנים רגילות - לפי מנהג האשכנזים יש להמתין מלכבס עד חצות יום עשירי באב, אולם השנה שתשעה באב חל ביום חמישי - גם לפי מנהג האשכנזים מותר לכבס מיד במוצאי הצום לכבוד שבת.

מקורות: משנה ברורה (סימן תקנח סק"ג) ופסקי תשובות (שם אות ד).

בברכה,

הלל מאירס