חינוך ילדים

חברה לא טובה

  • י"ד תמוז התש"פ

שאלה

שלום הרב. אנחנו גרים בקומונה עם המשפחה של בעלי. חמותי שלא דתיה מעלינו. ממש לידינו שכנינו שדתיים אבל רואים טלוויזיה ומשחקים בטלפון. גיסיתי גם מעל עם מחשב טבלט וטלפון וכך שאר המשפחה.. לנו אין טלוויזיה לא מעוניינת שילדי יראו טלוויזיה או יתעסקו בטלפון. אבל, הם רואים את זה סביבם בלי הפסקה, כולם סביבנו כאלה וילדים רוצים להיות כמו כולם.. מעבר לכך שהם מושפעים מהילדים שרואים טלויזיה (וזה כאלו ראו בעצמם) אין לי אפשרות שלא יהיו יחד. הם רק יוצאים מהבית ופוגשים אותם.. וזה גם משפחה.. כמה לא אני יכולה לומר? כמה בפעם אחרת..? והילד בוכה וכועס ורוצה לשחק איתם ויש גבול ללא.. והוא רואה אותם כל יום ולא מעט, באירועי משפחה.. ובכלל מפגשים של המשפחה בני תמיד שונה ורוצה להיות עם כולם.. אני אובדת עצות.. ולעבור מגורים לא אופציה ב-7 השנים הקרובות ואז כבר מאוחר מדי.. .. אודה לעצה. תודה

תשובה

שלום וברכה

 אם חינוך ילדייך חשוב לך עלייך לעזוב את המגורים שם. יש לבטוח בה' שבזכות מסירותך לחינך הילדים תזכי לפרנסה מרווחת.

אי אפשר לרבע את העיגול. ילדים שיש להם בני משפחה קרובים לא יכולים להתרחק מהם ואין דרך לבקש מבני משפחה לא לעשות את מה שליבם חפץ גם אם הדבר אסור.