חינוך ילדים

אמונה

  • ה' אב התש"פ

שאלה

שלום רב
אני אשה חרדית מבית. נשואה + ילדים
התקופה הנוכחית מאד מאד מאד קשה לי.
כיצד אפשרי לעבור אותה בקלות.
בבית בבני ברק ולא במושב
בבית בלי מרפסת
בבית בלי סרטים

ועוד כרגע בעלי עם חום ומחכים לתשובה האם הוא שלילי או חיובי .
מאד מאדמאדמאד מאד קשה לי עם המצב - שגם לא רואים את האור בקצה המנהרה
ועוד לפני בין הזמנים שכולם יסעו ואנחנו כאן בבית.
איך אפשרי לשמוע במצב כזה ???
אני מתפרצת סתם על הילדים ויש ויכוחים עם בעלי בלי סיבה. כאילו שהוא אשם על כל המצב

קשה לי מאדדדדדדדדדדדדדדדדדדמאד מאד מאד מאד מאד
ומפחדת על החיים שלי ושל ילדי

ילדי הרבה יותר חזקים ממני ומנסים לשמור על שפיות.
לא האמנתי שגם אני אצטרך להיות בביודד כל כך הרבה זמן.
ועוד בזמן כזה

תשובה

שלום וברכה

ראשית סליחה על האיחור במתן התשובה כולי תקוה שכבר יצאתם מהבידוד וחזרתם לחיים נורמליים.

אם חלילה לא יצאתם עדיין. אמת שהדבר קשה מאוד להיות בבידודים אין סופיים כמעט על לא כלום זה גורם לקושי גדול בנפש ובפרט בבית קטן שאין בו מרחבים. בכל זאת מוטל עלייך לנסות לחשוב בלילה קודם או בבוקר על תוכניות הפעלה לילדים, להפוך זמנית למפעילה חוגים ויוצרת רעיונות משחקי מחשבה ללמד את מי שאפשר לבשל או לאפות חוגי אפיה התעמלות חוגי ציור ועוד עוד כיד ה' הטובה עלייך. כאשר תפעלי כך תהפכי להיות שמחה ומאושרת והבית יגובש בצורה טוב הומעז ייצא מתוק.