שבת

שלום רב נא לענות בהקדם אם זה אפשרי

  • כ"ב סיון התש"פ

שאלה

1) היכן ניתן למצוא פירוש טוב לאמירת פרשת הקורבנות בתפילת שחרית? אני פשוט גורס בלי להבין.

2) כשברכים על טלית גדול- האם משנה בכלל איך אני אוחז בטלית בעת הברכה? אני נוהג להרים הטלית מעל לראשי בצורה כזאת שכל ארבעת הציציות מקיפות אותי, שתיים מאחורי ושתיים מלפני. כך ראוי לעשות?

3) ב'שמע ישראל' הראשון (לאחר הקטע "לפיכך אנחנו חייבים להודות לך וכו "..) - כתב בסידור שיש לומר כאן "קריאת שמע" מלאה באם הזמן דוחק. אז השאלה היא האם אומרים אחרי "קריאת שמע" מלאה את הקטע "אתה הוא אחד קודם שבראת העולם וכו" או לא?

4) האם זוהי חובה גמורה לומר את הוידוי הארוך מאד בימי שני וחמישי וכן את הוידוי הרגיל בשאר ימות השבוע - בתפילת שחרית, וכן את הוידוי במנחה שאין הכרח? שמעתי וקראתי שאין זה חובה. ועל כן באתי לוודא.

5) האם יש אפשרות כלשהיא לקצר תפילת שחרית \ לדלג על קטעי תפילה ללא "פגיעה בצינורות השפע" שעל-פיהם בנוי התפילה? -
כיוון שלוקח לי זמן רב ביותר להתפלל שחרית.

6) איזה סוג קשר מותר לעשות כשקושרים סרוכי נעליים? איזה קשר אסור?

7) לגבי איסור מלאכת בורר בשבת - האם הוצאת גלעין אבקודן נחשב לבורר? ומה לגבי הכנת סלט ירקות בשבת - כשאני מקלף מלפפון או חותך את הפסולת מירקות ואז זורק הפסולת לפח - האם זה נחשב לבורר? ואם אני אוכל עוף בשבת, היכן עלי להניח העצמות? האם זה בורר? הרי אני חייב להפריד הפסולת\העצמות מהבשר! אז מה עושים - אם זה נחשב לבורר?

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. כל פרקי הקרנות מקורם בתורה ולכן ניתן ללמוד את זה יחד עם פירושי רש"י וכדו'.

2. נראה שזה דרך נכונה.

3. כן.

4. יש מאוד להשתדל לאמרה וכפי שהצעתי בתשובה הקודמת.

5. לנסות להזדרז.

6. עניבה על גבי קשר.

7. מותר לקלף ירקות סמוך לסעודה וכן מותר להוציא את הבשר מהעצמות ולאכול את הבשר. גם מותר להוציא את הגלעין מהאבוקדו בסמוך לאכילה.

בהצלחה,