שבת

אם קיימתי סעודה רביעית בפירות, אפשר עדיין לקיימה בלחם?

  • ט' אייר התש"פ

שאלה

אם היה לי קשה לאכול סעודה רביעית עם לחם, אז אכלתי פירות כדי לצאת ידי חובה. ואז שוב התפנה לי מקום, ואני כן יכול לאכול לחם. האם אני עכשיו יכול לקיים את הסעודה עם לחם או שאני לא יכול בגלל שיצאתי ידי חובה באכילת הפירות? תודה רבה מראש

תשובה

שבוע טוב,

אפשר עדיין לאכול לחם לשם מצוות מלוה מלכה, וראיה לדבר ממה שהביא בשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן קסו) שפעם כשבא הגר"ח מוולוז'ין זצ"ל לרבו הגר"א זצ"ל ואמר לו שאינו בריא ויצא סעודת מלווה מלכה בעוגת דבש, ציוה לו מיד לקיים המצווה כהלכתה בפת.

בברכה,

הלל מאירס