חגים ומועדי השנה

איך אפשר לומר ק"ש על המיטה בליל הסדר אם יש חיוב לספר ביציאת מצרים עד שתחטפנו שינה?

  • כ"ז אדר התש"פ

שאלה

מבואר בהלכה כי בק"ש שעל המיטה בליל הסדר לא צריך להגיד פסוקי שמירה כיון שהוא ליל-שימורים, אלא צריך לומר רק פרשת שמע וברכת המפיל. אך בעצם ההלכה הזאת התקשיתי אימתי יקרא ק"ש שעל המיטה כאשר החיוב הוא לספר בסיפור יציאת מצרים עד שתחטפנו שינה? תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום רב,

שאלה יפה, ועמד בזה בספר נטעי גבריאל פסח חלק ב' (פרק קו הערה ג) שבעצם דין זה שמברכין המפיל, יש לעיין שהרי חייב לספר ביציאת מצרים עד שתחטפנו שינה כמבואר בשלחן ערוך (סימן תפא סעיף ב), ומתי מברך המפיל, וכתב לתרץ, שאפשר הכוונה שהשינה מכביד עליו, ואין יכול לעצור עצמו, ואין מכוין באמירתו, אז ילך לישן ויאמר המפיל.

בברכה,

הלל מאירס