שו"ת פסח

הלכות פסח

  • כ"ג אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרבה,רציתי לשאול שאלה
אני חייל בודד שמשרת בצהל,אנחנו בעוצר יציאות עד תחילת פסח וכנראה נצא לחג פסח באותו יום,אני גר לבד ובכלל שאני נמצא בצבא אני לא אוכל לקנות את הבית לקראת פסח מחמץ וכו' ,יש משהו שאני אוכל לעשות בנוגע לדירה או אולי פשוט להישאר בצבא כל הפסח?

תשובה

שלום וברכה

אם יש לך אפשרות שמישהו יכנסת איליך הביתה ויניח חמץ בצד אחד של הבית ולמכור את החמץ הרי שזה הפיתרון הטוב ביותר. אם לאו תמכור את החמץ וכאשר תגיע לבית תכניס הכל בארון אחד לפני פסח.

ברגע שתגיע הביתה ביום שלפני פסח תבער את כל החמץ שאתה לא רוצה להשאיר בבית ותנקה את הבית במטאטא ותבדוק חמץ בארונות וכדו'.