חגים ומועדי השנה

האם מותר לשמוע מוזיקה בתענית אסתר?

  • י"ב אדר התש"פ

שאלה

שלום,
1. האם בזמן תענית אסתר מותר לחוש שמחה?
2. האם מותר להאזין למוזיקה משמחת או לספר בדיחות?
3. האם מותר לערוך מסיבות פורים?
4. באופן כללי האם הלך הרוח בזמן התענית הוא של שמחה או הלך רוח אחר?
ומי שמסיבותיו אינו צם, איך כל אלה משליכים עליו?
תודה,
דורי

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. מותר (אמנם בספר אשרי האיש חלק ג' עמוד רפג הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, שגם בתענית אסתר ראוי שלא לשמוע שירים, כי אע"פ שתענית זה לא בא על הצרות, מכל מקום יום תענית הוא. אולם ראה בשו"ת מעין אומר חלק ג' פרק ח סימן יג בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שאפשר לשמוע שירים בתענית אסתר, כי זה לא דומה לשאר צומות. וכן הובא בספר ישמח ישראל, פורים, פרק ד סעיף כא והערה 48, בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א. וכן פסק בשו"ת מקדש ישראל, פורים, סימן מ).

3. אם אפשר עדיף להימנע.

4. אין הבדל בין מי שצם לבין מי שלא צם.

בברכה,

הלל מאירס