חגים ומועדי השנה

כשראש חודש אדר חל בשבת, מתי קורין פרשת שקלים?

  • כ"ז שבט התש"פ

שאלה

הרב יהונתן הלוי כתב במגזין של פרשת משפטים - שאם ראש חודש אדר חל בשבת - מוציאים 3 ספרים
מנין הוא הגיע לזה?
ל' בשבט לעולם לא יחול בשבת
ואם א' באדר חל בשבת - הרי היום הראשון של ראש החודש - יחול ביום שישי
ולכן - קוראים פרשת שקלים שבוע לפני כן
אודה לכם מאוד על תשובתכם
שבוע טוב
יוסף

תשובה

שלום רב,

מקור הדברים ממה שכתב השלחן ערוך (סימן תרפה סעיף א) ראש חודש אדר הסמוך לניסן שחל להיות בשבת, קורין פרשת שקלים וכו', ומוציאין ג' ספרים וכו'. וכתב הכף החיים (אות ב) בשם היפה ללב, כלומר יום ב' של ראש חודש שהוא אחד באדר הסמוך לניסן שחל להיות בשבת, קורין בו ביום פרשת שקלים וכו'.

בברכה,

הלל מאירס