מדוע לא נהוג לקרוא לבנים בשם יתרו?

  • י"ח שבט התש"פ

שאלה

שלום רב,
אם יתרו הוא דמות חיובית של אדם שהתגייר, מדוע אין רבים קוראים בשם זה לילדיהם?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

שאלה טובה, והתייחס לכך רבי דוד זכות זצ"ל (רב בקהילת מודנה, איטליה. נפטר בשנת תרכ"ה) בספר זכר דוד (מאמר א' פרק צא ד"ה ובהיות) וזה לשונו: ובהיות ששמות בני אדם שהושמו בעת המילה באו מאת ה', והן הן כפי בחינת נשמתן כמו שכתבתי לעיל במאמר זה, אין המנהג בבני ישראל לקרוא את בניהם בשם הגרים כגון יתרו ואנקלוס וכיוצא, וכל העושה כן אינו אלא מן המתמיהין.

בברכה,

הלל מאירס