חברה והשקפה

מתי התחיל העם היהודי?

  • ז' שבט התש"פ

שאלה

רציתי לשאול - ממתי התחיל העם היהודי (אולי אפשרי לשאול מי הוא היהודי הראשון). האם מאברהם? או מיעקב - ישראל? או אולי מפירוד הממלכות (10 השבטים מ-2 השבטים, לפי מה שידוע לי)?

לפעמים אני רואה בתורה שהתחתנו עם נשים שאינם "יהודיות", כמו במעשה שכם בן חמור שבני יעקב התחתנו עם בנותיהם, או שיוסף התחתן עם בת פוטיפרע כהן און וכו'. אשמח לתשובה בנושא. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

התורה ניתנה בהר סיני לעם ישראל אחר יציאת מצרים ואז נהפכנו לחייבים בכל המצוות.

האבות הקדושים לא היו מחוייבים לשמור מצות אולם הם שמרו את כל המצות מלבד דברים שהם קיבלו בנבואה שעליהם לנהוג אחרת כמו יעקב שנשא שתי אחיות וכדו'.

במדרשים מבואר שאסנת היתה נכדת יעקב בת דינה, וכן שהשבטים נשאו את אחיותיהם ולא את הגויות הנכריות, או שלפעמים גיירו את הבנות, דהיינו שהם עברו לאמונת האבות בא-ל אחד.

ראה גם כאן.

בהצלחה,