שאל את הרב - כללי

מי היה היהודי הראשון ומדוע?

  • כ"ב אב התשע"ה

שאלה

האם אדם וחוה היו יהודים? או אולי אברהם הוא היהודי הראשון? אם כך מה היו אדם וחוה? אשמח לשמוע פירוט בנושא. תודה.

תשובה

לכבוד השואל,

אברהם אבינו נחשב היהודי הראשון מפאת הלאום, הואיל והעם היהודי התחיל ממנו (משלשת האבות).

ענין יהודי היינו מי שמקבל נשמה מיוחדת שיש רק לישראל (במבואר בספר תניא פרק ב').

ובעצם מקובל אצלינו, שכל אותן נשמות ישראל הקדושות היו כלולים כבר בתוך נשמת אדם הראשון (נשמות הגברים באדם, והנשים בחוה).

אם כן גם לאדם וחוה היו נשמות כאלו. רק שקוראים "יהודים" רק מזמן תחילת העם היהודי וכנ"ל.

בברכה,

רב נחום