חברה והשקפה

נצרות

  • ב' שבט התש"פ

שאלה

שלום
לבעלי יש בעבודה עובד שטוען שהוא נוצרי אבל סיפר שאמא דשלו וסבתא שלו יהודיות. . "אתם אומרים שאני יהודי אבל אני נוצרי.."

מה אפשר לעשות כדי להציל אותו?
איך באמת מבררים?

תשובה

שלום וברכה

לפי דבריו הוא באמת יהודי. מצווה לדבר על ליבו ולנסות לשכנעו לשוב לאמונת אבותיו. יש להסביר לו שעל פי התרוה שניתנה על ידי בורא עולם הרי הוא יהודי ואף לדברי הנוצרים התרוה קדמה לנצרות ולכן הוא יהודי וכן לתת לו חומרים על הנצרות כמו את ההרצאה של הרב פנגר מבוא לדתות. וכן הנצרות אמיתית?

נשמח לסייע עוד ככל הצורך,