תורה ומדע

קרינה קוסמית

  • א' טבת התש"פ

שאלה

שמעתי את השיעור של הרב זמיר בנושא המפץ הגדול והבריאה - וזה יפה מאוד, רק לא הבנתי את מה שהוא אמר בנושא של קרינה קוסמית - שנמצאה קרינה קוסמית בחלל ומוכרח שזה נוצר מ"הפיצוץ" לפי תיאוריית המדענים, אשמח להסבר.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לא "פיצוץ", אלא התרחבות.

התגלה שכל הגלקסיות מתרחקות זו מזו, מה שמוכיח כי בעבר היו קרובים יותר, עד שהיו מצומצמים בנקודה אחת זעירה - המכונה "הנקודה הסינגולרית".

ההתרחבות האדירה מאותה נקודה סינגולרית מכונה בשם "המפץ הגדול" רק בצורה ציורית, אך לא מדובר בפיצוץ - אלא בבריאה מתוכננת שהתרחבה לכדי היקום שאנו מכירים היום.

הקרינה הקוסמית היא אנרגיה הממלאת את כל החלל, ומעידה בתנועתה על התרחבות היקום, בנוסף לגלקסיות המתרחקות זו מזו.

הרמב"ן כתב שהיקום כולו נברא מחומר ראשוני ("החומר ההיולי"), ממנו נבראו כל הכוכבים. וכן האר"י הקדוש אמר שהיקום נברא מאור ראשוני אדיר, כך שהגילויים המודרניים תואמים את התורה.

עוד בנושא:

https://www.hidabroot.org/video/61429

בברכה,

דניאל בלס