תורה ומדע

כיצד ניתן להסביר תופעת דלק פוסילי?

  • י"ג כסלו התש"פ

שאלה

כיצד ניתן להסביר תופעת דלק פוסילי?

שלום
ישנם דלקים שנוצרים, לפי המדע, ממאובנים ובעלי חיים פרה-היסטורים. על פי ההגדרה, הדלק הנ"ל מופק בתהליך של מליוני שנים.
אשמח להבהרה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אלו תיאוריות, ולא ניסויים שאומתו. הרי אף מדען לא היה שם, כדי לאשש יצירת נפט ודלקים במשך "מיליוני שנים".

ספרי לימוד טוענים שנפט נוצר במשך מיליוני שנים, ומציגים זאת כעובדה מדעית. אך למעשה מדענים לא יודעים איך נפט נוצר בטבע. תיאוריה אחת טוענת שהנפט נוצר מתוך שרידים של אצות ויצורי-ים מיקרוסקופיים. תיאוריה אחרת (של ניקולאי קודריאבצב) טוענת כי הנפט נוצר מתוך חומרים דוממים. תיאוריה חדשה אחרת (שהוצגה ב"Scientific American") טוענת כי הנפט נוצר מתוך פעילות גרעינית בליבה של כדור הארץ, היוצרת פחמימנים. לפי תיאוריה אחרת הנפט נוצר בכלל על ידי חיידקים. אנשים לא יודעים בוודאות איך נוצר נפט, אך אין הדבר מונע מהם לטעון כי הנפט נוצר במשך "מיליוני שנים".
למען האמת גם נפט ופחם יכולים להיווצר בתוך זמן קצר. בשנת 1971 הצליחו ליצור במעבדה נפט מאשפה בתוך פחות מ-20 דקות. בשנת 1996 הושקעו 22.4 מיליון דולר באוסטרליה המערבית כדי ליצור נפט מבוץ בתוך פחות משלושים דקות. אך נראה שהתהליך אינו רווחי.
מקורות: (Converting Organic Wastes to Oil,'' by Hadden R. Appell, US Dept \ Mike Riddle, ICR, p. 28).

כל הדוגמאות הללו מוכיחות לנו שאיננו מכירים את כל התהליכים הקיימים, וכי מאובנים וגם נפט יכלו להיווצר בזמן קצר.

עוד בנושא גיל העולם:

ודוגמה מגילם של הנטיפים:

בברכה,
דניאל בלס