חגים ומועדי השנה

האם מותר לאכול בשר בסעודת בר מצווה שנערכת בראש חודש אב?

  • כ"ח חשון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
הנכד שלי נולד בתאריך א' באב ולפי הלוח תאריך בר המצווה א' באב ראש חודש והשבת של עליה לתורה ד' באב
אנו משפחה מרוקאית ואנו לא אוכלים בשר מראש חודש אב עד י' באב האם ניתן להקדים אולם אלו ימי בין המצרים מה עושים למרות שיש עוד זמן הבת שלי כבר בלחץ
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אם יקיימו את בר המצווה של נכדך נ"י בראש חודש אב, מותר לכל המוזמנים לאכול בשר ללא חשש, כיוון שמדובר בסעודת מצווה.

מקורות: על פי הרמ"א (סימן תקנא סעיף י) והגהות יד אפרים שם. ובלאו הכי מנהג הספרדים לאכול בשר בראש חודש אב עצמו וכמש"כ בספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד קסט).

בברכה,

הלל מאירס