חברה והשקפה

הרב שמואלי נגד השתלת כליות?

  • י"ט חשון התש"פ

שאלה

כיצד הרב שמאולי משיב שאין לתרום אברים כשיש ארגון חסד ששמו מתנת חיים שמארגנו איש שומר מצוות הרב הבר. ואם יש מחלוקת בין רבנים אם אסור או מותר, מדוע לא יכתוב הרב המכובד "אסור לדעתי".
מה שברור שאיש מבני משפחתו של הרב שמאולי לא היה זקוק לכליה, או לאיבר אחר, מעניין מה היה משיב לשואל במצב זה.
איך זה מתקשר ל"ובחרת בחיים"?
בברכה
מירה

תשובה

שלום וברכה

כמה תיקונים

מותר לתרום כליה מחיים. כי אין הורגים את התורם ואין זה בגדר נפש תחת נפש.

לידיעתך: אחי נזקק להשתלת כליה וכבר נתרמו פעמיים כליות במשפחתי עבורו ואף אני הקטן עברתי בדיקות ונשללתי עקב אי התאמה.

אסור לתרום איברים שמוצאים מן האדם לפני פטירתו הסופית שכתוצאה מכך נפטר התורם טרם עת.

היי שלום ואברך שלעולם לא תזדקקי לשאלות מעין אלו.

בברכה,

בנימין שמואל