אמונה

גיל האדם הראשון

  • א' חשון התש"פ

שאלה

בפרשת בראשית כתוב שגיל האדם במותו היה 930. שמעתי שגיל האדם היה אמור להגיע ל-1000 שנה אך הוא נפטר בגיל 930 כיוון שנתן 70 שנה מחייו לדוד המלך. יחד עם זאת האדם נוצר כבר בגיל 20. לכן החשבון של גיל האדם לא מסתדר לי. אלא אם כן יש טעות בדברים ששמעתי.
אשמח לביאור והסבר בנושא ותיקון הידע בהתאם, תודה.

תשובה

שלום וברכה

האדם נוצר והיה בגיל 0 כמובן, מיום יצירתו הוא חי במשך 930 שנה כמבואר בפסוק.

מה שכתוב במדרש שהאדם היה בן 20 ביצירתו הכוונה שהאדם לא נוצר כתינוק בן יומו המוכר לנו קטן וחסר ישע אלא כאדם בוגר והיה נראה כבן 20 אבל במציאות היה אז רק בן יום אחד ומעת יצירתו מחשבים 930 שנים עד לפטירתו.

בברכה,

בנימין שמואל