חגים ומועדי השנה

כמה נרות מדליקים ביום טוב?

  • ד' תשרי התש"פ

שאלה

מהי כמות הנרות ביו"ט שנשים צריכות להדליק? אני רגילה להדליק בשבת 7 נרות. האם גם בחג זה אותו כמות או מספיק נר 1? תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מספיק להדליק נר אחד לכבוד יום טוב, אולם נוהגים להדליק שני נרות.

מקורות: כתב הלבוש (סימן תפז סעיף א) שיש להדליק שני נרות ביום טוב כמו בשבת, משום כבוד יום טוב. וכ"כ בספר מנהגים דק"ק וורמיישא חלק א' (אות מו בהגהות) שהנשים מדליקות ב' נרות ביום טוב כמו בשבת. ובספר מטה משה (סימן תיד) כתב, שהנרות הם כנגד איש ואישה, כי נ"ר נ"ר כמניין אברים שבאיש ואישה, כי באישה יש ד' אברים יותר מבאיש, ב' צירים וב' דלתות כמו שכתוב במסכת בכורות (דף מה עמוד א), רנ"ב לאישה ורמ"ח לאיש, כמניין נר נר. והובא באליה רבה (סימן רסג אות ב). וכתב הפרי מגדים (סימן תקיד במשבצות זהב אות יב) נוהגין בב' נרות אף ביום טוב, אף דזכור ושמור בשבת, יש לומר נגד איש ואישה, וציין לדברי האליה רבה הנ"ל. ובכף החיים (שם אות קט) הביא דברי הפרי מגדים. ושם הביא שיש נוהגים להדליק ביום טוב חמישה כמניין העולים לספר תורה.

בברכה,

הלל מאירס