שו"ת פורים

מתנות לאביונים בפורים

  • ג' תשרי התש"פ

שאלה

שלום רב,
נאמר לנו שפורים צריך לתת לכל פושט יד (בנוסף לשני העניים להם נותנים ארוחה) - וצריך לתת גם לפושט יד בפורים , שאנחנו בוודאות יודעים שהוא מתחזה, ובשאר ימות השנה פטורים מלתת צדקה לאדם כזה שמתחזה.
מה הסיבה לתת צדקה בפורים בלבד לקבצן מתחזה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

למי שיודעים בודואות שהוא מתחזה אין מצוה לתת לו מתנות לאביונים רק לא צריך לחקור את כל הבא לפשוט יד ואפשר לתת לו את המתנות לאביונים ויוצאים בזה ידי חובה.