אמונה

אני אמור להאמין באלוקים או לדעת?

  • כ"ה אלול התשע"ט

שאלה

כמה ששמעתי הוכחות וטיעונים להימצאותו של אלוקים, האם אפשר לקרוא לזה ידיעה? הרי אף פעם לא בדקתי את הצד השני, זה ממש כמו לשמוע בבית משפט רק צד אחד ולפסוק! אז אני צריך רק להאמין ולחיות בלי לדעת שאני חי הצורה הנכונה? ויותר מזה, אם אף פעם לא בדקתי את הזוויות האחרות במה אני שונה מנאצי או ממחבל שמוכן להרוג על פי מה שלימדו אותו בלי לשמוע צד אחר? בזה שהוא יהרוג על פי זה? גם אני הייתי הורג עמלקי אילו יכולתי, אז אני ממש כמו נאצי? שנינו נהרוג על פי האמונות שלנו ולא שמענו צד אחר, והקטע המתסכל פה, זה שגם אם אני מקבל עכשיו תשובה טובה, זה עדיין צד אחד לא?

יוסף חיים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אני חושב שכולם יודעים שלא קם עדיין המדען שטען ביכולתו להפריך את קיומו של אלוקים, ולא קם ההיסטוריון או הארכיאולוג שטען שבכוחו להפריך את התורה. כל מה שיש באמתחתם הוא השערות ורעיונות ודמיונות בלבד, אך לא הוכחות.

ההוכחות למציאות הבורא ואמיתות התורה מגיעות משכל ישר ובריא, אשר המתכחשים לו נאלצים להגיע לדמיונות ואמונות כוזבות. אתה מוזמן לקרוא תשובות לטענותיהם בקישורים הבאים:

https://www.hidabroot.org/writer/57351/%d7%93%d7%a0%d7%99%d7%90%d7%9c-%d7%91%d7%9c%d7%a1

וגם:

https://www.hidabroot.org/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%93%D7%A2

חפש בגוגל חוברת קצרה שכתבתי בשם "שיחה גורלית", אשר מציגה דו-שיח בין אתאיסט לבין אלוקים לאחר המוות על כל השאלות באמונה. כדאי שתסכמנה לעצמך.

ולגבי שאלתך, ראה: מדוע היהדות אינה דורשת חקירות באמונה?

כמו כן, היהדות דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, ולא דומה למשפט העמים:

בברכה,
דניאל בלס