חגים ומועדי השנה

מדוע לא יבטל יום הכיפורים לעתיד לבוא?

  • כ"ב אלול התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום כבוד הרב,
כשיבוא המשיח בע"ה כבר לא יהיה יצר הרע, מצד שני יום הכיפורים אינו בטל לעולם. אם ביום הכיפורים אנו צמים ועושים חשבון נפש על מעשינו אז השאלה היא כשיבוא המשיח וכבר לא יהיה יצר הרע ולא יהיו מעשים רעים מה תהיה התכלית של צום יום הכיפורים?

תודה על עזרתכם

תשובה

שלום רב,

אכן מובא בילקוט שמעוני (רמז תתקמד) בשם רבי אלעזר, שיום הכפורים לא יבטל לעולם, שנאמר: והיתה זאת לכם לחקת עולם. ועל זה יפה שאלת לאור דברי חז"ל במסכת סוכה (דף נב עמוד א) שלעתיד לבוא מביאו הקב"ה ליצר הרע ושוחטו וכו'. ע"ש. ואם אין יצר הרע עוונות מנין, וא"כ לשם מה צריכים את יום הכיפורים. ונראה שהפשט הוא, שהרי עדיין שייך לחטוא בשוגג גם ללא יצר הרע, וממילא עדיין יש צורך ביום הכיפורים גם לעתיד לבוא.

בברכה,

הלל מאירס

כל המידע על יום כיפור

הרב זמיר כהן על גודל כוחו של הרהור תושבה