האם מותר לעלות לקבר בחודש אלול?

  • ד' אלול התשע"ט

שאלה

שלום,
יש לי כמה שאלות בנוגע לעליה לקבר:
1. האם מותר לעלות לקבר בחודש אלול?
2. האם מותר לעלות לקבר בימי שישי?
3. איך נוטלים ידיים לפני הכניסה לבית העלמין? (נטילה רגילה כמו לפני אכילת לחם)
4. באיזה חודשים וימים אסור לעלות לקבר?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. מותר - גם אחרי חצות היום (נטעי גבריאל אבלות חלק ב' פרק פב סעיף יא).

3. מעיקר הדין מספיק לשטוף את הידיים פעם אחת ללא כלי. והמחמיר ליטול ג' פעמים עם כלי תבוא עליו ברכה.

4. אין ללכת לקברים בשבת ויום טוב, ראי כאן.

וכן בראש חודש אין עניין ללכת לקברים כי הנפש עולה לגן עדן ואינה עומדת שם בקבר (שער היחודים דף ה).

גם בחול המועד נוהגים שלא ללכת זולת לקברי צדיקים, ראי כאן.

והוא הדין לגבי חודש ניסן, ראי כאן.

בשורות טובות,

הלל מאירס

מנהגים, הלכות וסרטונים על חודש אלול

הרב יצחק פנגר ב-10 צעדים על חודש אלול: