נשים

האם יש סגולות ללידה קלה?

  • י"ד אב התשע"ט

שאלה

האם יש סגולות ללידה קלה? תודה

תשובה

שלום רב,

יש כמה סגולות שיכולות להועיל ללידה קלה, וכדלהלן:

1. שבעלה יעלה לפתיחת הארון בחודש התשיעי להריונה, והיא סגולה בדוקה להקל מעליה חבלי לידה (החיד"א זצ"ל בספר מורה באצבע סימן ג אות צ).

2. לאכול כל דבר שהוא במוצאי שבת, ותאמר בפיה שהוא לשם מצות סעודת מלוה מלכה, זוהי סגולה שתלד בנקל בעזרת ה' יתברך (רבי אלימלך מליז'ענסק זצ"ל, הובא בכף החיים סימן ש סק"ד בשם ספר דברי יצחק אות סא).

3. לאכול אתרוג שבירכו עליו בחג הסוכות, והיא סגולה למקשה לילד (כף החיים סימן תרסד אות ס).

4. בעת שנכנסת לחדר לידה יקרא בעלה ספר יונה מתחילתו ועד סופו (ישועות מרדכי עמוד 60 בשם הגר"מ אליהו זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס