אמונה

הוכחה חותכת למציאות הבורא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! אני כבר הרבה זמן מחפש את האמת,האמת היחידה,הברורה,הפשוטה שאי אפשר להפריך! לצערי אני לא מוצא.. יש שיגידו שאני פשוט לא רוצה למצוא,וזה ממש לא נכון. אני מחפש אמת אמיתית שמתקבלת על הדעת בצורה הכי ברורה ופשוטה,כמו שאני יודע את השם שלי ואף אחד לא יכול להפריך את זה ולומר לי שקוראים לי בשם אחר,ככה אני רוצה לדעת על קיום אלוקים ודרישתו ותורתו לעולם! בשביל למצוא אמת אמיתית צריך להיות אובייקטיבי לחלוטין,לחפש בכמה מקומות, ולדעת שאם מקור אחד יכול להפריך מקור אחר.. אז כנראה שזו לא אמת! אמת אי אפשר להפריך, ואמת יש רק אחת,לא שתיים ולא שלוש.. אז נכון,לא בדקתי בכל המקומות וכנראה שגם לא אצליח לבדוק.. אבל ממה שהספקתי לבדוק עוד לא מצאתי מקום אמיתי.. כמובן שיש לי משיכה ורצון להוכיח את צדקת תפיסת היהדות,מתוך היותי יהודי גאה.. אך עוד לא מצאתי הוכחה אחת ברורה וצלולה שאי אפשר להפריך.. יש הרבה הוכחות שמסתדרות עם ההגיון הבריא,אך אפשר להפריך אותן עם היגיון בריא אחר בקלות.. עדיין לא שמעתי הוכחה אחת שמתעלת מעל כולן וראויה להיקרא- אמת עובדתית. שאלתי דתיים וחרדים ואף אחד לא הצליח להוכיח בצורה חותכת..ואני מכיר את ההוכחות ליהדות משכבר הימים.. עד לכאן הגעתי למסקנה אחת בקשר ליהדות,היהדות ( הכוונה לתפיסת היהדות) היא א מ ו נ ה , ואמונה היא לא ידיעה,ידיעה זו רמה גבוהה של מודע ושונה לחלוטין מאמונה.. ובגלל זה היא נקראת אמונה ולא ידיעה,כי פשוט לא יודעים אלא מאמינים,וזה בסדר גמור ומקובל, ויש אנשים שמסתפקים בזה,ויש אנשים,כמוני,שקשה להם לחיות עם הספק ולו הקטן ביותר לגבי האמת שלהם. כרגע אני יודע שאין הוכחה שתספק אותי,אני אוהב את היהדות וחושב שהיא דרך גאונית ונפלאה לחיים,אך קשה לי להתמסר אליה כשיש בי את הספק ולו הקטן ביותר ואת חסרון הידיעה! אז נכון,חלק נכבד מהמעשים שלי(ושל כולם כמעט) בחיי היום יום מסתמך על אמונה גרידא,אך עדיין בנושא נשגב כזה של דרך חיים מתמסרת ותפיסת עולם כה נשגבת,ראוי,לפי דעתי,שתהיה ידיעה ברורה ופשוטה .. מדוע אין ידיעה כמובן שאפשר להשיב על שאלה זו במספר תשובות,אך הן מסתמכות על אמונה, ותפיסת עולם שאינה מסתמכת על ידיעה! כמובן שעם פילוסופיה אפשר להפריך הכל, אך יש דברים פשוטים שהפרכתם שווה מילים בלבד ולא משנה שום דבר .. הפרכות מסוג זה לא משפיעות במאומה על ידיעה פשוטה כמו: ידיעה של אדם שיש לו יד ימין ושמאל וכ"ו.. ואיני מתכוון להפרכות מסוג זה , אלא להפרכות באותה רמה של ההוכחות לדבר,והיגיון בריא פשוט ומודע. כל מה שכתבתי לא בא להצדיק או לחזק דרך כלשהי,אלא להעלות את התהיות שלי,שאין תשובות עליהן,לצערי,ייתכן שתביאו לי תשובות חכמות,עם הגיון בריא (שייתכן מאוד שאני מכיר) שמסתמכות על אמונה,או אחרות נכונות לחלוטין,אך אין ביכולתם להוכיח את הבסיס בצורה חותכת ועובדתית. ובלי קשר,סתם מתוך עניין,אם יש אלוקים,שדרך אגב אני מאמין בקיומו אך לא מודע כמו שכתבתי לעיל,(שזו הבעייה הבסיסית), מדוע הוא לא נותן לנו דרגה של ידיעה,כמו ליוצאי מצריים,שידעו בכל מאודם ואם זה בגלל שלא יהיה לנו את עניין הניסיון,אז גם יוצאי מצריים חטאו אחרי שידעו(ולא רק האמינו) .. אני שואל כמובן מתוך עניין,ושאלה זו אין בה קשר להוכחה לדברים האמורים לעיל.. מצטער על ההארכה בדברים,פשוט מעניינת אותי התגובה מארגון כמו שלכם המתעסק בהוכחת האמת.. תודה רבה ויישר כח! אבקש שלא תפרסמו את השאלה,מכיוון שהיא עלולה לפגוע באמונתם של הקוראים,דבר שאינני רוצה שיקרה..

תשובה

שלום וברכה

ראה את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/article/1133419

וכן את הכתתבה הבאה https://www.hidabroot.org/article/1142447

https://www.hidabroot.org/article/1138986

גש לחנות הספרים וקנה לך את ספר חובת הלבבות ולמד שם את השער הראשון והשני, ותדע שיש אלוקים.

אוסיף עוד ההוכחה הפשוטה למציאות הא-ל היא מעצם הבריאה, והיא עצם קיום העולם, אשר כל בן דעת יבין, שזה לא נוצר מעצמו, אלא יש יוצר אשר יצר את היצירה. כי הפתי הכי גדול לא יאמין שעט פשוט נוצר מעצמו ובודאי דבר מורכב יותר לא נוצר מעצמו, וכ"ש העולם המורכב, וזה ראי` שאין עליה תשובה.

בהצלחה- בנימין שמואלי