אמונה

כשרות בבית לא כשר

  • ו' תמוז התשע"ט

שאלה

היי אני גרה בבית דתי אך המשפחה לא כך כך מקפידה על כלים של בשר וחלב הסכינים חתחו גם חלבי וגם בשרי, הצלחות, המחבתות ושאר הכלים אותו הדבר. אני רק בת 15 כך שאני לא יכולה לקנות כלים וכדו' בשביל עצמי ובנוסף, אמי תפגע. שאלה נוספת, אני לומדת באולפנה ויש הרבה בנות בכתתי שלא כל כך דתיות האם בערבי כיתה ובימים שאני באה אליהן אני יכולה לאכול מהאוכל שלהן?

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שאת שומרת על הכשרות למרות התנאים הקשים מסביב.

א. בבית שלא שומרים על כשרות אין לאכול דברים מבושלים.

ב.. בביתך תכשירי תמיד את הכפית והזמלג לפני שאת משתמשת בזה. זה מאוד קל יש להטביל את הכפית במים רותחים לפני השימוש.

כמו כן מאחר ויש להניח שאין כל כך שימוש בסכין לחלבי חם הרי שבדיעבד זה לא נאסר.

אם את יודעת שהשתמשו בבשר ולאחר מכן חלב בסיר באותם 24 שעות אין לאכול בשום צד מה שבישלו בסיר זה לפחות עד שיעברו 24 שעות ללא שימוש.

אשמח לסייע לך עוד.

חיזיק ואמצי ואשרייך שאת זוכה במעשייך הכבירים להכריע את כל העולם לכף זכות ובזכותך יזכה עם ישראל לשנה טובה וברוכה

בהצלחה,