נשים

האם מותר לאישה לטבול עם לק ג’ל?

  • ב' סיון התשע"ט

שאלה

עלתה שאלה בין בנות, שיש היתר לטבול עם לק ג'ל?
אשמח לקבל תשובה האם מותר? (במידה והלק נמרח מספר ימים קודם).

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש לקיים מנהג הנשים לגזור את הציפורניים לפני הטבילה. ומכל מקום אישה שטובלת עם לק ג'ל מסודר היטב ללא סדקים אין בזה משום חציצה, אבל יש לה לכל הפחות להשגיח לנקות היטב כל לכלוך שנמצא מתחת לציפורניים.

מקורות: יעויין בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן יג) ובספר טהרת הבית חלק ג' (מהדורת תשע"ט עמודים כז-כח) ובספר שיעורי שבט הלוי (סימן קצח סעיף יז ד"ה וצבע).

בברכה,

הלל מאירס