שבת

איזה איסור יש בשימוש בכרטיס מגנטי בשבת?

  • כ"ד אייר התשע"ט

שאלה

שלום,

משום איזה איסור מל"ט אבות מלאכה, אסור להשתמש בכרטיס דיגיטלי לפתיחת דלת בבית מלון?

תודה.

תשובה

שלום רב,

השימוש בכרטיס מגנטי אסור בשבת משום שע"י העברת הכרטיס נסגר מעגל חשמלי שקורא את הכרטיס ומפעיל את המנגנון של פתיחת הדלת.

לפי דעת החזון איש (סימן נ אות ט) יש בזה כנראה משום איסור מלאכת בונה מן התורה.

אולם יש אומרים שהאיסור הוא משום שמוליד כח חשמלי בחוטים, והרי זה אסור מדרבנן כמו הולדת ריח בשבת (שו"ת בית יצחק יורה דעה חלק ב' במפתחות לסימן לא).

בברכה,

הלל מאירס