זוגיות

שבת חתן

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום וברכה,
מתחתנים בקרוב אני אשכנזי כלה ספרדיה
מה נהוג ונכון לגבי שבת חתן?
חתונה יום ראשון אנחנו{אשכנזים}נוהגים לפני החתונה לעשות שבת חתן אך הדבר יהיה צפוף מידי ולא נוח
יש בעיה לעשות אחרי? משפחתה רוצים מאוד שאעשה שבת חתן מהרגלם בשמחות שהיו בעבר
האם יש בזה הלכה ומקורות? מה עלי לנהוג?

תשובה

שלום וברכה

אצל האשכנזים יש שבת עליה לתורה ושבת שבע ברכות. שבת עליה לתורה היא בשבת שלפני החתונה ושבת שבע ברכות היא בשבת שלאחר החתוןה ועיקר השבת חתן יכול להיות שבת לאחר החתונה.

בברכת מזל טוב,