אמונה

בטלה

  • ט"ז אייר התשע"ט

שאלה

שלום,
אני נמצאת כעת בתקופה של חיפוש עבודה ויש ימים שיש לי בהם ראיונות ויש ימים ריקים שאין לי כלום ואני סתם מתבטלת כל היום. במקרה הטוב אני יוצאת לטיול ובמקרה הפחות טוב אני רואה סרטים כל היום ואז אני מרגישה ממש רע עם עצמי שלא עשיתי כלום ובשביל מה אלוקים נתן לי בכלל את היום הזה, לא הגיוני לי שזה מה שהוא רוצה ממני שלא אעשה כלום אבל מצד שני אין לי כל כך אופציה אחרת. בררתי על התנדבויות ובכל מקום צריך להיות סגורים כמה ימים לפני זה שבאמת יעשו את ההתנדבות ולא יבטלו ברגע האחרון וזה לא רלוונטי מבחינתי כי יכולים לקבוע לי ראיון עבודה מהיום למחר
האם אוכל לדעת מה אלוקים רוצה ממני בימים אלו?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

נצטוינו בתורה ואהב תאת ה' אלוקיך בכל מאודך. רש"י מפרש על זה שני פירושים א. בכל מידה ומידה שהוא מודד לך הוי מודה לו מאוד. ב. בכל ממוך זאת אומרת שיש לוותר על כך ממונך לאהבת ה'.

התפקיד שלך כעת הוא לאהוב את ה' בכל ממונך ובכל מידה ומידה שהשם מודד לך. זאת אומרת עצם המצב שאת בבטלה שהוא מצב לא טוב ולא נעים לך בלשון המעטה ואת מקבלת את גזירת שמים באהבה הרי זה כשלעצמו התפקיד שלך להתגבר על נביסון ולהודות לה' על הניסיונות ולבקש ממנו שיתן לך ברכה ובצלחה בכל אשר תפני.

ה' הטוב ימציא לך מהרה פרנסה מרווחת והצלחה רבה בכל אשר תפני ותבורכי בברכת פרנסה ועשירות ונחת ושמחה בקרוב ממש.